Spaar nu, voor de rente nog verder daalt !

Immers door nu te storten, klikt u de huidige rentevoorwaarden vast.  Doet u niets daalt uw rente verder mee met de markt.

Enkel in België is er inflatie, een eiland te midden van een Europa met enkel maar dalende prijzen.  De ECB heeft dus geen andere keuze dan de rente verder negatief te houden en andere begeleidende maatregelen te nemen die de rente nog verder doet dalen.

En dus dalen spaarrentes, ook in België !  BNP Paribas Fortis verlaagde onlangs als eerste hun spaarrente naar het wettelijke minimum van 0,01 % + 0,10 %.  En riep meteen ook de Minister op om dit wettelijk minimum nog verder te verlagen, wegens : “Onhoudbaar”.  Het verleden leert dat de Belgische banksector dan in de loop van de volgende weken / maanden deze neerwaartse beweging volgt.

 

Heeft u nog spaargelden die niet echt een bestemming hebben, dan is het nu nog het goede moment om die via een storting tegen verdere uitholling te beschermen.  

 

Vandaag (11/04/2016) biedt Axa Bank volgende voorwaarden :

 

Voor gergelementeerd sparen :

         Start2Bank FIDELITY  :  0,05 + 0,45 %

 

Op termijnrekeningen

  • op 3 jaar :  0,70 % bruto  =>  0,51 % netto.  ( kortere looptijd, periode is immers zo voorbij en u klikt voor 3 jaar 0,51 % vast)
  • op 5 jaar:  gemiddeld  1,11 % bruto => 0,81 % netto     (step-up principe met jaarlijkse coupon, looptijd blijft overzienbaar en interessante gemiddelde rentevoet)