BELEGGING: Lage Rentes? Ons antwoord: AXA MATURITY obligatiefonds - Tranche 2

De huidige marktomstandigheden vragen een weldoordachte professionele aanpak.  AXA-Investment Managers, wereldwijd gerenommeerd obligatiespecialist, biedt dit via het AXA-IM Maturity 2022 fonds aan:  een aantrekkelijk rendement (rond de 2 % netto) voor een beheerst risico (spreiding over 150 US$-obligaties met indekking van het dollar-risico, gemiddelde B+ rating, actief opgevolgd gedurende de looptijd). Er is ook een zuivere dollarversie (zonder indekking) voor mensen die vandaag al een US$-rekening hebben en in dollar willen blijven.  De looptijd is slechts 5 jaar. 

Doordat de bedrijven op de eindvervaldag in 2022 hun obligaties moeten terugbetalen, speelt de lage rentestand van dit moment geen rol (wat bij een open obligatiefonds wel zo zou zijn).  Er is geen kapitaalgarantie maar doordat de bedrijfsobligaties goed geselecteerd zijn en opgevolgd worden, is de kans op een in gebreke blijven van 1 van de bedrijven klein.  Doordat er in meer dan 150 obligaties wordt geïnvesteerd is de impact van een eventuele faling van 1 van de bedrijven dan ook zeer beperkt.

 

In het kort : 

  • AXA-IM  Maturity 2022  (Bankfonds)
  • fonds van 150 hoogrentende bedrijfsobligaties in US$  (B+ rating) 
  • inschrijven tot :  27 februari 2017 (behoudens vervroegde afsluiting)
  • einddatum :  februari 2022
  • looptijd :  5 jaar
  • rendementsverwachting (€-beschermd):  > 2 % netto (indekking dollarrisico verrekend).  Voor de zuivere $-versie:  > 3% netto.
  • zeer ervaren beheerteam van AXA-Investment Managers
  • actieve opvolging obligaties gedurende gans de looptijd
  • Risicoklasse (€-beschermd) :  3 (op een schaal van 7),  neutraal risico / Mifid C

 

U kan kiezen tussen 2 versies:  kapitalisatie of met jaarlijks uitbetaalde coupon.   Er is ook een zuivere dollarversie (zonder indekking) voor mensen die vandaag al een US$-rekening hebben en in dollar willen blijven.  

Volgens onze RAADHUIS beleggingsspecialisten een verantwoorde belegging voor een stuk van de portefeuille, die rekening houdt met de huidige moeilijke marktomstandigheden en lage rentestand.  Neem contact met ons op voor meer details en om te kijken of AXA-IM Maturity 2022 ook bij uw profiel en in uw portefeuille past.

Bel naar 050 38 39 40 of mail naar bank@raadhuis.be