Onze tip: Een remedie voor de lage rentes via het AXA Maturity 2020 obligatiefonds

Een remedie voor de lage rentes via het AXA Maturity 2020 obligatiefonds.

De huidige marktomstandigheden vragen een weldoordachte professionele aanpak.  AXA-Investment Managers, als wereldwijd gerenommeerd obligatiespecialist, biedt dit via het AXA-IM Maturity 2020 fonds aan:  een aantrekkelijk rendement (rond de 3% netto) voor een beheerst risico (spreiding over 100 bedrijven, gemiddelde B+ rating, actief opgevolgd gedurende de looptijd).  En de looptijd is met 4 jaar overzienbaar.  Doordat de bedrijven op de eindvervaldag in 2020 hun obligaties moeten terugbetalen, speelt de lage rentestand van dit moment geen rol (wat bij een open obligatiefonds wel zo zou zijn).  Er is geen formele kapitaalgarantie maar doordat de bedrijfsobligaties goed geselecteerd zijn en opgevolgd worden, is de kans op een in gebreke blijven van 1 van de bedrijven klein.  Doordat er in meer dan 100 obligaties wordt geïnvesteerd is de impact van een eventuele faling van 1 van de bedrijven dan ook zeer beperkt.

 

In het kort : 

AXA-IM  Maturity 2020  (Bankfonds)

  •          Fonds van 100 hoogrentende obligaties  (B+ rating)
  •          Einddatum :  30/09/2020
  •          Looptijd :  4 jaar
  •          Rendementsverwachting 3% netto
  •          Zeer ervaren beheerteam van AXA-Investment Managers
  •          Obligaties worden actief opgevolgd gedurende gans de looptijd
  •          Risicoklasse :  4 (op een schaal van 7),  neutraal risico

 

U kan kiezen tussen 2 versies :  kapitalisatie of met jaarlijks uitbetaalde coupon.   Volgens onze Raadhuis beleggingsspecialisten een verantwoorde belegging voor een stuk van de portefeuille die rekening houdt met de huidige moeilijke marktomstandigheden en lage rentestand. 

Neem contact met op voor meer details en om te kijken of AXA-IM Maturity 2020 ook bij uw profiel en in uw portefeuille past. Klik hier voor de essentiële beleggersinformatie